Nawaitu Collection First Giveaway Contest | nawaitucollection

Thursday, January 27, 2011

Nawaitu Collection First Giveaway Contest

Rating: 



Assalammualaikum dan Salam sejahtera,sudahkah anda membuat pre-order t shirt kami?kalau belum klik sini,cepat selagi promosi masih ada!!atau klik sini untuk lihat design tshirt. Ok untuk entri kali ini saya ingin mengadakan Contest. Mudah sahaja contest ini,anda hanya perlu Undi,Komen dan Menang.
Berminat? 
Ini merupakan hadiahnya ialah :


Tempat Pertama : 
Anda akan Memenangi Baju yang bernilai RM 25.00.
Tempat Kedua : 
Anda akan Memenangi Baju yang bernilai RM 20.00.
Tempat Ketiga : 
Anda akan Memenangi Top Up yang bernilai RM 10.00.


Bagaimana?Menarik bukan?
Ini pula syarat-syarat penyertaan :
  1. Anda mesti pilih antara 2 design baju di bawah ini yang lebih menarik pada anda.
  2. Selepas itu anda kena tinggalkan komen dan berikan penjelasan mengapa anda memilih design baju tersebut sertakan sekali akaun FB/Blog/email anda untuk dihubungi.
  3. Ikuti perkembangan blog ini samaada melalui Facebook atau menjadi Follower.
  4. Tempoh Contest ini bermula 27/01/2011 sehingga 26/02/2011,pemenangnya akan diumumkan seminggu selepas tarikh tamat tersebut..
Macam mana?hendak menyertainya?Mudahkan..
Ini 2 Design baju tersebut,anda boleh baca design konsep kedua-dua baju tersebut untuk lebih memahaminya.Klik gambar untuk paparan besar.

KOD K05
KOD K06

Mudahkan,pilih design antara KOD k05 atau KOD K06,yang mana satu lebih menarik?.Sedikit tips disini,pemenangnya akan ditentukan berdasarkan komen yang menarik,sesuai serta komen yang ikhlas.Jom sertai Contest ini beramai-ramai,insyAllah anda ialah pemenangnya.




23 comments:

  1. Saya pilih baju kod K06,

    Sebab: pada saya ia nmpak simple dan bile orang lelaki yang pakai tak nmpak sangat lukisan yang heavy, nombor2 kat situ simple orang tgk dan membawa mesej yang tersendiri iaitu rakaat solat, at the same time nampak maskulin.. bak orang kate,sempoi~ hehe.

    email: rendezvous_enaz88@yahoo.com
    blog: http://nurulenaz88.blogspot.com/

    ReplyDelete
  2. saya pilih baju kod K06.

    saya suka mesej yang tertera pada baju iaitu peringatan supaya tidak tinggalkan solat.

    peringatan secara santai ini lebih mudah buat orang yang melihatnya untuk berfikir apakah mesej yang tertera pada baju tersebut.


    blog:http://alma2paradise.blogspot.com
    emel:obnoxious.chan@gmail.com

    ReplyDelete
  3. reena pilih baju kod K05..

    reena suka dengan word "less nonsense, MORE REWARD". ia memberikan mesej yang padat dan bermanfaat. semua orang boleh menasihati, tapi kadang-kadang terlupa. dengan design baju tu, setiap kali lihat, akan sentiasa beringat.InsyAllah~

    blog: http://cikreenatan.blogspot.com/
    email: greenrose1213@gmail.com

    ^__^

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum.. eh aida nak pilih y kod ko5 tue..
    nice yg tuu...
    gpon sekarang nie bnyak sngat orng suka cakp perkara y sia-sia.. ada tue y duk gosip xsedar diri tu dh thap kutuk orng dh.. so,better dr ckp ngarut boleh gak sampaikan dakwah walaupon dgan design baju.. dapat gak ajak orng wat baik.. ckp perkara baik2

    blog:http://eydastarz.blogspot.com
    email:eydawish11@gmail.com

    ReplyDelete
  5. Anyez pileh K06 .

    Tk ada yang lebeh jelas me-lainkan pekataan yng be-warna merah tu . Tapi ke-unikkan ialah ayat yng di-dalam ballon tu . Orng akan lihat warna merah tp ayat di-atasnya juga . Ayat yng di-utamakan pun , boleh menarek ramai orng . Tk mustahil jika baju se-demikian trut menarek minat golongan abah-abah yang ingin beli utk tontonan isteri yng maybe , kuat mem-bebel . Haha .

    dua-dua baju be-konsepkn pe-ringatan . memang bagus dan anyez hormat cara anda men-gurangkan dosa-dosa kering para-para pe-lihat dngan cara pe-nulisan di baju . good job , guys :)

    blog : http://anyez-stupiidfrisky.blogspot.com
    email : anyez.nasri@yahoo.com

    ReplyDelete
  6. saya pilih k06..
    sebab terdapat mesej tesendiri sebalik nombor tuh..

    secara x lansung org akan zoom tengok apekah maksud3 number tuh..
    then...bagi yg x penah smbahyang..or yang sembahyang main3 akan automatik akan sedar tentang solat..dan
    insyaallah akan tedetik dihati penyesalan kerana x menjalankan tanggungjawab mereka sebagai hamba Allah...
    even its to simple...
    dia sangat bermaksud....sesuatu yang wajib dalam hidup ini...

    belog:http://cekadak.blogspot.com/
    fb contact:www.cekadak.facebook.com

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum

    saya pilih design baju kod k06

    sebab-sebab saya pilih kod k06 ialah :
    - design pada baju tu simple je.
    - membawa mesej yang senang difahami...
    -apabila orang terpandang je mesej yang tertera tu..mesti mereka berfikir sejenak adakah mereka menunaikan kesemua solat lima waktu atau sebaliknya..
    - nombor-nombor yang tertera pada design baju jelas menunjukkan rakaat pada setiap solat.
    - gabungan hitam, putih dan merah memang sepadan dan sebati...memang cool je untuk sesiapa yang memakainya.
    - menyampai dakwah melalui pemakaian...tanpa perlu berkata-kata...dakwah yang ingin disampaikan jelas di design baju tu...

    email : mru_ridhuan@yahoo.com
    blog : http://senyumsokmo1990.blogspot.com/

    ReplyDelete
  8. Assalamualaikum... i choose k06.
    because it a good reminder to all muslim. the t-shirt look simple, but have important number that our brother n sister have forgotten! wearing this shirt is like telling everyone that...
    hey people, I have call this number everyday.
    it makes me feel brave n secure, no sadness n worry.. 24434 is the number! no charge, no delay, so..when is your turn to call?

    ReplyDelete
  9. semut_damai84@yahoo.com
    http://chesakinah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. Salam.

    Saya pilih KO6. Muktamad. heheheh.

    Sebabnye, dalam zaman serba moden ni. Pendekatan dakwah perlu lebih santai dan tidak memberatkan kepala muda-mudi. Kene straight to the point je.

    Macam dalam gambar t-shirt kat atas tu kan. Mesej yang ingin disampaikan sangat-sangat la jelas. Ia 1 dakwah yang bergerak yang berkesan, kerana apabila kite dah pakai t-shirt tu kan, mata-mata yang memandang akan berpikir 'adakah aku dah laksanakan kewajipan aku padaNYA?'.

    Tiada yang penting melainkan seruan Ilahi.

    *_*

    http://baliklah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. dua-dua designnya nampak cool dan santai. dengan tshirt yang bercorak seperti kod05 ni, ia bersesuaian untuk di pakai kemana-mana. sebabnya ini adalah tshirt lelaki. bukanlah nak remehkan soal solat macam design kod06 tu, tapi kalau bro ubah sikit designnya dengan letak nmbor2 dan description tu, dengan lebih tersusun dan sempoi, mayb lelaki akan lebih memilih kod06 tersebut berbanding kod05 yang ada mesej lebih padat dan ringkas :) maaf ye, saya hanya beri pendapat. dan designnya kalau letak depan dan belakang, mungkin lg better dan cun :) salam.

    ReplyDelete
  12. pada pendapat saya k05 lebih menarik kerana ia boleh mengingatkan orang2 yang suke bergosip atau lebih tepat orang suke mengumpat..rasanya kalau ade yg pakai baju nie mesti menusuk hati orang yg suke bercakap benda yg tak berfaedah.. plus, lau dia nie setiap masa setiap detik setiap saat dan setiap waktu nak bercakap benda2 lalai... biasa lau bilangan waktu solat orang ingat jer.. tapi lau bab cakap nonsense nie orang kurang ingat.. baju nie jugak menarik dari segi design dye.. cantik dan kreatif.. :d

    email: sakurarisya@gmail.com
    blog: http://sakurarisya.blogspot.com

    ReplyDelete
  13. Saya pilih KOD 06
    menarik walupun simple
    secara tak langsung dapat berdakwah dan ingatkan diri sendiri serta orang lain untuk menunaikan kewajipan ini. Almaklumlah, solat kat amalan pertama yang akan dihisab dan dinilai oleh ALLAH, pakai t-shirt ni pun insyaALLAH, orang lain juga akan terkesan sedikit sebanyak bila melihatnya

    email: amira3112@gmail.com
    blog: http://the89dimension.blogspot.com

    ReplyDelete
  14. Assalam.. menarik contest ni :)

    saya pilih baju yang berkod K06 sebab dalam kita berfesyen, kita boleh berdakwah dan mengingatkan antara satu sama lain tentang kewajipan kita sebagai muslim. 4sure kepada siapa2 yang ternampak baju ni, hati dia akan berdetik, 'sudahkan aku 24434 untuk hari ni?'..seriously baju K06 ni memberi makna yang mendalam kepada si pemakai dan si pemerhati.wallahualam :)

    sekian..

    email: afiq2607bukhari@yahoo.com
    blog: www.afiqbukhari.com

    ReplyDelete
  15. Salam.

    saya pilih kod KO6

    sebabnya, dgn design baju yg berupa nombor atau bilangan rakaat solat lima waktu ini dpt mmberi peringatan kpd sume org Islam ttg kewajipan bersolat. scra tak langsung kte boleh berdakwah dgn memakai shje t-shrt ni. klo kte ni jnis yg ssh nk ingatkn scra lisan tp kte boleh ingatkn dgn cara ini. simple. InsyaALLAH.

    emel : fyqah_2009@yahoo.com.my
    blog : http://i-fyqa.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Salam Bro, first of all nice blog.

    k untuk contest nie aku pilih baju kod K06,

    Sebab kenape aku pilih?

    1) baju nie nampak cool n simple beb

    2) aku suke style ko design die bukan je tunjuk no saje tapi de makna kat setiap no 2..memang stylo

    3) kalo tengok zaman sekarang punye trand asal design t-shirt jer mesti de corak gambar n lambang2 agar serabut la..tp ko nye design just no n little2 tulisan so unik la..

    4) sebab yang paling utama aku ske sebab baju ko nie kre macam baju berdakwah la, salah 1 dari rukun islam with is menunaikan solat 5 waktu..good job ustaz..

    p/s: trend2 baju zaman sekarang more input less pic = cool beb..

    email:fiq_dz@yahoo.com
    blog: http://fiq-dz.blogspot.com/

    ReplyDelete
  17. Assalamualaikum,

    Dari mata turun ke hati, pilihan yang muktamat adalah baju kod 05.

    Design
    Designnya nampak padat di bahagian dada baju, jadi baju tu tidaklah nampak terlalu kosong.
    msg yang simple dan mudah di fahami.
    Boleh menjadi peringtan bagi si pemakai mahupun yang tidak memakainya.
    menggabarkan si pemakainya seorang yang cukup menjaga etika bercakap, kerana apa yang kita pakai tu sedikit sebanyak menggambarkan ttg peribadi kita.

    E-mail: amalina_azra@yahoo.com
    blog:http://amalinaazra.blogspot.com

    ReplyDelete
  18. Assalamualaikum

    kedua-dua design sangat simple tetapi mempunyai imej tersirat yang sangat baik.

    pada kod 05 bila kita memakainya, secara tidak langsung, kita dapat mengurangkan bercakap perkara-perkara yang sia-sia dengan orang yang di hadapannya.

    pada kod 06 pula, dengan melihat no 24434 secara automatik, orang yang melihat akan teringatkan solat. itu dapat mengingatkan ramai orang dan juga pemakai.

    email: aten.zone@gmail.com
    blog: http://okie2dokie.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. salam..

    bagi saya kedua-dua design t-shirt tu cantek.simple tapi ada maksud tersirat.

    yg paling menambat hati saya ialah kod05.designnye cool n simple.motif "less nonsense, MORE REWARD" tu amat baguslah sebab ramai antara kite yang suka cakap perkara yang bukan-bukan.so.betullah tu tema t-shirt tu.ia dapat mengurangkan percakapan yang sia-sia kepada diri sendiri dan orang lain yang melihatnya.selain itu kita dapat menjadi seorang yang lebih beretika percakapannya.

    email:chentaones@yahoo.com
    blog:http://maxsayam.blogspot.com

    ReplyDelete
  20. salam..

    kedua-dua design ade keistimewaan yg tersendiri.. tp ikot syarat, pilih 1 je... jd sy plih kod05

    sebab:-
    position, warna, font, message

    utk position,pilhan utk melilih potrait (memanjang ke bawah) adalah sesuai utk kaum adam dan hawa. klw pkai tudung pn still boleh nampak imej grafik die. x terlalu tinggi dan terlalu rendah. moderate je which is good. space "pot pet" dalam balloon tu random. mewakili perbualan secara umum tanpa khusus kepada sesuatu tajuk..

    warna. semua tahu merah melambangkan keberanian dan ape2 yg mewakili adjektif "strict".lepas org bace 'more reward', membuatkan die terase macam "ish, btol jugak" (berfikir sesuatu).. putih pula contra dgn bju yg sedia ada (hitam) so ape2 yg warna putih dkt baju tu.. mmg clearly terang dan jelas.

    font yg dipilih dalam balloon tu boleh diklasifikasikan sebagai handwriting.. handwritting ni lain org lain tulisan. same macam lain org, lain perangai. pot pet sane sini tu menggambarkan perbualan terbuka sesama manusia.. ntah ape isu yg dicerita, kite x tw. font bawah balloon tu pula formal. bukan main2 cakap je tw! tgk sekali lagi saiz font die. less nonsense, MORE REWARD! mention dkt more reward.

    akhir sekali, message. ape yg cuba disampaikan oleh designer adalah kurangkan bual2 kosong. tidak membawa kepada apa2 keuntungan langsung. malah banyak lagi headline yg boleh dibualkan. jadi, otak pun berkembang, minda sihat, dan kurang DOSA. more reward. maklumlah zaman sekarang ni semua nak duit.. kalaw just tulis more reward, semua akan fikir baju talian phone, syarikat, perniagaan, dll. tp bile tgk design secara overall, bru nampak islamiknye design ni. reward yg dimaksudkan adalah PAHALA

    maaf utk x guna ayat formal dan rojak
    feel free to visit my blog,

    http://krlbrands.blogspot.com/
    kaprileader_ptn@yahoo.com

    ReplyDelete
  21. Kod 06

    Sebab pilih: design dia simple,menarik dan ada ciri keunikan di mana bagi umat Islam baju ni melambangkan identiti sesorang yg beragama Islam.Kalau jalan2 mana la kan org tengok skali pun dah tau dia ni Muslim..hehe lagi 1 baju ni mcm peringatan la jugak..Kalau slalu "terbabas" time solat, tetiba terpandang design kat baju ni so boleh la sikit2 bg peringatan kat seseorang idividu yg sedang memakai mahupun yg memandang design baju tersebut "dah solat ke belum ea"..

    dari segi patern plak , hitam + merah mmg kaler yg cun la.. masuk kot..skrg mmg org suka pakai kaler nih..yg number *24434* plak,jarang org pakai baju number2 mcm nih slalu rmai yg pakai jenis tulisan jer kan? x caye? cuma la try tngok kat sekitar KL pn dah cukup..rata2 pakai baju yg tulisan2 or gambar2..So,kalau org nampak dari jauh mesti terpikir apa maksud number2 tu ek.. hehe last skali mmg ad class tersendiri la baju nih =) Aku suke ^_^

    email : xcyber_kdh@yahoo.com
    http://xcyberlink.blogspot.com

    ReplyDelete
  22. K06. sorila sebab jawapan aku tak panjang2 :)

    - simple, senang tengok. tak serabut.
    - K05 tu, cam bawak billboard je pergi jalan2
    - ada unsur peringatan. leh jd sarcastic dan ada twist dalam fashioned shirt
    - unique dan kompem orang cari.


    muhsin.aminudin@yahoo.com
    warungkopiklang.blogspot.com

    singgah2 la ye?

    ReplyDelete